Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ


Θεωρώ ότι το Glenfiddich 15 ετών είναι ένα τέλεια ισορροπημένο single malt, που αφ΄ενός μεν έχει τον χαρακτήρα του Glenfiddich, αλλά ξεχωρίζει για την απίστευτη φρεσκάδα του και την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του.

Όταν ο Malt Master του Glenfiddich David Stewart, μετά από ένα ταξίδι του στην Ισπανία, εμπνεύστηκε και αποφάσισε να φτιάξει ένα single malt whisky, επηρεασμένος από το “solera system”, δεν φανταζόταν το εκπληκτικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς του.
Χρησιμοποίησε τρία διαφορετικά είδη δρύινων βαρελιών : Βαρέλια στα οποία έχει ωριμάσει Sherry, παραδοσιακά βαρέλια στα οποία έχει ωριμάσει Bourbon και νέα βαρέλια που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά. Ανέμειξε τα single malt από τους τρείς αυτούς τύπους βαρελιών στο ειδικό βαρέλι Solera με μια μοναδική τεχνοτροπία που το διατηρεί συνεχώς μισογεμάτο.
Έπρεπε λοιπόν να περιμένει δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να απολαύσει το εξαιρετικά μαλακό, πλούσιο, φρουτώδες άρωμά του με νότες από μέλι, βανίλια και δρυ, αλλά και μπαχαρικών, με μια μακρά και απολαυστική επίγευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: